Siviilivihkijä Sanna

Olen lähinnä Tampereen seudulla liikkuva sivutoiminen siviilivihkijä. Sivutoimisuus tarkoittaa vihkityötä normaalin työajan ulkopuolella, eli ilta- ja viikonloppuvihkimisiä sen mukaan kun niitä kalenteriin elämän ja arjen puitteissa mahtuu. Vihkimisiä olen tehnyt vuodesta 2013 alkaen – kokemusta siis löytyy. Vihkityössä yhdistyvät monet itselleni tärkeät asiat: inhimillinen lämpö, elämän sydäntä rutistava kauneus, puhe- ja kirjoitustyöskentely sekä ilon tuottaminen toisille.

Avioliittoon vihkiminen on toimitus, jossa kutsumuksen on syytä näkyä. Tilanne on ainutlaatuinen ja tunnepitoinen, ja päivän päätähdille usein myös melkoisen jännittävä. Vihkijän pitää olla aidosti mukana hetkessä, luoda kontakti sekä pariin että muuhun hääseurueeseen, ja luotsata seremonia varmalla otteella alusta loppuun.

(Kuva: Juho Vuotila)

Kuten toisaalla on jo todettu, virka-ajan ulkopuolisen siviilivihkimisen kustannus perustuu asetukseen: vihkimaksu on 250 euroa + vihkijän matkakulut.

Kirjoitan lisäksi erillisinä tilaustöinä henkilökohtaisia vihkipuheita. Huolellisesti mietitty ja ammattitaidolla laadittu, ikioma vihkipuhe kruunaa seremonian ja tekee vihkimisestä parin näköisen: herkän, humoristisen, juhlavan ja ainutkertaisen. Työ sisältää vihkiparin toiveiden kartoittamisen, tarpeellisen taustatiedon keruun kirjallisesti/juttelutuokiossa, puheen kirjoittamisen ja sen esittämisen vihkiseremonian osana.

Lisätietoja ja vihkipuheen hinnoittelun saat kysymällä.

Kirjoitan tilauksesta myös runoja vihkitilaisuuksiin ja muihin juhliin.

Tässä joitakin esimerkkejä saamastani palautteesta:

Kiitos kun olit vihkimässä meidät! Kaaso ilmeisesti päästi sinut livistämään ennen kuin pääsimme itse kiittämään lämpimästä ”toimituksesta”. Olet todella lämmin ihminen ja erinomainen työssäsi!

-Laura ja Santeri

Suuret kiitokset vielä vihkimisestä ja äärimmäisen hauskasta, kauniista ja koskettavasta puheesta! Vieraat kehuivat sitä vielä useaan otteeseen illan aikana, ja illasta tuli ikimuistoinen.

-Ilkka ja Katri

Kiitos erinomaisesta vihkitilaisuudesta, olit tehnyt puheesta meidän näköisemme – kiitosta tuli myös vierailta todella paljon! Sinulla oli puheen lopussa kaunis aforismi / runonpätkä, voisimmeko saada sen itsellemme muistoksi?

-Tuomas ja Heli

Ilta oli aivan täydellinen – kiitos sinulle koskettavasta puheesta ja ihanan lempeästä ja herkästä tunnelmasta, jonka loit. Olemme todella kiitollisia, että saimme juuri sinut vihkimään meidät.

-Sanna-Mari ja Jaakko

Vihin suomen ohella usein myös englannin kielellä. Lisäksi pystyn esittämään vihkikaavan ja vihkimiseen mahdollisesti liittyvät valmiit tekstit ruotsiksi, ranskaksi ja saksaksi. Parhaimmillaan olen toimittanut vihkimisen eri teksteineen kolmikielisenä.

Henkilökohtaiset vihkipuheet kirjoitan ja puhun aina suomeksi.