Siviilivihkijä Sanna

Olen lähinnä Tampereen seudulla liikkuva sivutoiminen siviilivihkijä. Sivutoimisuus tarkoittaa vihkityötä normaalin työajan ulkopuolella, eli ilta- ja viikonloppuvihkimisiä sen mukaan kun niitä kalenteriin elämän ja arjen puitteissa mahtuu. Vihkimisiä olen tehnyt vuodesta 2013 alkaen; kokemusta siis löytyy. 

Avioliittoon vihkiminen on toimitus, jossa kutsumuksen on syytä näkyä. Tilanne on ainutlaatuinen ja tunnepitoinen, ja päivän päätähdille usein myös melkoisen jännittävä. Vihkijän pitää olla aidosti mukana hetkessä, luoda kontakti sekä pariin että muuhun hääseurueeseen, ja luotsata seremonia varmalla otteella alusta loppuun.

Eikä hyvistä kirjoitus- ja puhetaidoistakaan suoranaista haittaa ole!

Kuva: Juho Vuotila

Huolellisesti mietitty ja ammattitaidolla laadittu henkilökohtainen vihkipuhe kruunaa seremonian ja tekee vihkimisestä parin näköisen: herkän, humoristisen, juhlavan ja ainutkertaisen. 

Henkilökohtaisen puheen kirjoittaminen vihkiparille on tilaustyö ja hinnoiteltu erikseen. Hinta sisältää vihkiparin toiveiden kartoittamisen, tarpeellisen taustatiedon keruun juttelutuokiossa ja/tai kirjallisesti, puheen kirjoittamisen ja sen esittämisen vihkiseremonian osana. Lisätiedot saat kysymällä.

Kirjoitan tilauksesta myös runoja vihkitilaisuuksiin ja muihin juhliin.

Tässä joitakin esimerkkejä saamastani palautteesta:

Kiitos kun olit vihkimässä meidät! Kaaso ilmeisesti päästi sinut livistämään ennen kuin pääsimme itse kiittämään lämpimästä ”toimituksesta”. Olet todella lämmin ihminen ja erinomainen työssäsi!

-Laura ja Santeri

Suuret kiitokset vielä vihkimisestä ja äärimmäisen hauskasta, kauniista ja koskettavasta puheesta! Vieraat kehuivat sitä vielä useaan otteeseen illan aikana, ja illasta tuli ikimuistoinen.

-Ilkka ja Katri

Kiitos erinomaisesta vihkitilaisuudesta, olit tehnyt puheesta meidän näköisemme – kiitosta tuli myös vierailta todella paljon! Sinulla oli puheen lopussa kaunis aforismi / runonpätkä, voisimmeko saada sen itsellemme muistoksi?

-Tuomas ja Heli

Ilta oli aivan täydellinen – kiitos sinulle koskettavasta puheesta ja ihanan lempeästä ja herkästä tunnelmasta, jonka loit. Olemme todella kiitollisia, että saimme juuri sinut vihkimään meidät.

-Sanna-Mari ja Jaakko

Vihin suomen ohella usein myös englannin kielellä. Lisäksi pystyn esittämään vihkikaavan ja vihkimiseen mahdollisesti liittyvät valmiit tekstit ruotsiksi, ranskaksi ja saksaksi. Parhaimmillaan olen toimittanut vihkimisen eri teksteineen kolmikielisenä.

Mahdolliset henkilökohtaiset vihkipuheet kirjoitan ja puhun aina suomeksi.